Hned tři společné projekty Mikroregionu Radyně byly úspěšně ukončeny v září 2016 v jeho členských obcích. Tento skvělý „hattrick“ se podařil i díky dotační podpoře Plzeňského kraje. Projekty pomáhají vybavit a zkrášlit obce nejen pro své občany, ale též zatraktivnit pro návštěvníky. Při návštěvě obcí se mohou pokochat opravenými drobnými památkami, odpočinout v nových zastřešených sezeních a nyní i jako úplnou novinku využít bezplatné připojení k internetu prostřednictvím tzv. free Wi-Fi bodů.

První letošní ukončenou akcí je projekt Obnova drobných sakrálních památek v obcích Mikroregionu Radyně, který byl zahájen již v roce 2015. V devíti obcích jsou obnoveny čtyři pamětní kříže, boží muka, dvě kapličky, památník J. Žižky, památník husitů a pomník obětem válek. Restaurátorské a kamenické práce na objektech provedl Milan Směšný z Dobřan. Celá akce měla rozpočet 406 000 Kč, z toho dotace činila 240 000 Kč. Projekt byl spolufinancován z Programu stabilizace a obnovy venkova Plzeňského kraje 2015.

Další projekt realizovaný v roce 2016 s názvem Vybavení obcí Mikroregionu Radyně odpočinkovým mobiliářem byl financovaný ze stejného dotačního titulu Programu stabilizace a obnovy venkova Plzeňského kraje 2016 částkou 230 000 Kč. Jeho realizace byla jednodušší a sestávala z umístění jedenácti zastřešených sezení v devíti obcích mikroregionu za celkovou cenu 414 000 Kč.

A třetí letos ukončený projekt s názvem Zřízení free Wi-Fi bodů v obcích Mikroregionu Radyně umožňuje občanům i návštěvníkům využít časově omezené bezplatné připojení k internetu na turisticky atraktivních místech v devíti obcích. Zároveň byly vyměněny zastaralé venkovní mapy a free Wi-Fi body byly označeny samolepkami. Cílem projektu je umožnit občanům i turistům přístup k informacím zdarma. Tento projekt o celkové hodnotě 70 000 Kč byl podpořen z dotačního programu Podpora rozvoje venkovského cestovního ruchu v Plzeňském kraji pro rok 2016 částkou 50 000 Kč.

Lenka Šrámková, za Mikroregion Radyně

 

Obec Nezvěstice mapasalas

– sezení u ,,starého koupaliště“ směrem na Šťáhlavice

– mapa  umístěná naproti hasičské zbrojnici

 

http://www.mikro-radyne.cz/fotogalerie/obnova-drobnych-sakralnich-pamatek-v-obcich-mikroregionu-radyne-/

http://www.mikro-radyne.cz/

 

Přehrajte si poslední dvě hlášení obecního rozhlasu   Sledujte nás i na FB


       kolik je vybráno

Počasí